
Çalışma hayatında İnsanların Tutumları
İçindekiler
Bugünkü yazımı insanların çalışma hayatındaki tutumları ve işe bakış açıları hakkında yazmak istedim. İlk önce insan neden çalışmak ister ona değinelim bence.
Eve Ekmek Götürme
En kaba tabirle bir insan eve ekmek götürmek amacıyla insanlar çalışmak para kazanmak ister. Çalışıp para kazanınca elde ettiği gelirle barınma ihtiyacını, yemek ihtiyacını, giyinme ihtiyacını vb. yaşamını sürdürmek için gerekli olan tüm ihtiyaçlarını giderir.
Çalışma Hayatında İnsanların Tutumları
Bir insan kanımca bana göre çalışma hayatında ister patron olsun ister çalışan olsun işine dört elle sarılmalıdır. Kendi mesleğimden vermem gerekirse muhasebecilik yapıyorsanız ilk önce kullandığınız muhasebe programı herkesten üstün seviyede olmak zorundadır. Kullandığınız bilgisayarlar sizi işinizi yaparken engellemeyecek seviyede olmalıdır. Her gün işinizle alakalı haberleri ve yenilikleri takip etmek zorundasınız. Aksi takdirde mesleğinizin gerisinde kalırsınız ve en başta saygınlığınız sonra da kazancınız azalır. Bu durumları yaşarsanız üst paragrafta anlattığım eve ekmek götürme faaliyetine bağlı olan tüm gereksinimleri yerine getiremezsiniz. Açıkçası hayattan silinirsiniz. İnsanlar bütün bunları ne yazık ki hiç düşünmüyorlar sanki o işyerinde o vazgeçilmezmiş gibi davranıyorlar ama emin olun herkesin yeri kolayca dolar. Bırakın işin fazlasını yapmayı kendisini geliştirmeyi bazı insanlar işinin gerekliliğini bile yerine getirmekten acizler ondan sonra da ben neden işten kovuldum yok ben benim patronum bana şöyle davranıyor falan filan. Bu tür insanların işyerinde çalışmalarını açıkçası gerekli görmüyorum ben. Bunların yaptıkları açıkçası başka insanların işlerine engel olmaktır. O işte daha faydalı daha yararlı olacak insanların ekmeğinden etmektir.
İşyeri Sahiplerinin Yapması Gerekenler
Patronların öncelikle işlerini sıkıyla takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum. El elin eşeğini türkü çığırarak ararmış mantığıyla işçilerinize kesinlikle güvenmeniz gereken katsayıyı aşmayın. Sonuç olarak işyeri onların değil her ne kadar kendi gibi görse de bir yerden sonra “bana ne babamın işi mi bu kardeşim” diyerek sizin işinizi sıkıntıya sokabilirler. Bu sebeple işinizi pür dikkatle takip etmeniz gerekiyor. Kendi işimle alakalı söylemem gerekirse gelen giden evrakları takip etmeniz hangi malı ne kadara aldığınızı çok iyi bilmeniz ona göre satış işlemlerini yapmanız gerekiyor. İşinizle alakalı olan tüm yenilikleri takip etmeniz ve o yenilikleri işyerinize en kısa sürede uygulamanız gerekiyor. Teknolojik yeniliklere uyum sağlamanız gerekiyor. Bütün bunları yaparsanız emin olun kimse sizin önünüzde duramaz.
İşçilerin Yapmaları Gerekenler
Bir işyerinde çalışmak büyük bir sorumluluk gerektirir açıkçası. İşte çalışırken aldığınız paranın hakkını sonuna kadar vermeniz gerekiyor. İşinizin ilk başta gerekliliklerini bilmeniz ne yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Bütün bunları bildikten sonra ben işyerinde daha fazla nasıl faydalı olabilirim kendimi nasıl geliştirebilirim diye düşünmeniz gerekiyor. Tek yapmanız gereken açıkçası budur. Bunları yaptıktan sonra işinizden de zevk alırsınız, hakkınız olan parayı da alırsınız.